Csíkos kekszes-pudingos szelet
Hozzávalók
Püspökkenyér formához (kb. 25x11 cm):
frissentartó fólia
Puncs réteghez:
600 ml tej
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
100 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin
Vaníliás réteghez:
600 ml tej
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
100 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin
Összeállításhoz:
kb. 270-300 g négyzet vagy téglalap alakú keksz (pl. vajas keksz, háztartási keksz)
Mázhoz:
100 g fehércsokoládé
1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Díszítéshez:
málnaszemek
Elkészítés
Előkészítés:
A püspökkenyér formát frissentartó fóliával béleljük.
Elkészítés:
Puncs réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.
Az előkészített forma alját hézagmentesen kirakjuk keksszel (ha szükséges, a rétegezés során a kekszeket méretre is vághatjuk, törhetjük). Rásimítjuk a krém felét, amit ismét kirakunk keksszel, erre kerül a többi krém, majd egy újabb réteg keksz. Letakarjuk frissentartó fóliával, és a vaníliás réteg elkészüléséig hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliás réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.
A krém felét a kekszrétegre simítjuk, amit ismét kirakunk keksszel, és rásimítjuk a maradék krémet. Végül ezt is kirakjuk keksszel (ez az utolsó réteg lesz majd a desszert alja), letakarjuk frissentartó fóliával, és legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a frissentartó fólia és a forma közötti részt késsel meglazítjuk, majd a desszertet óvatosan egy tányérra vagy tortatálra borítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.
Máz:
A fehércsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett az olajjal együtt megolvasztjuk. A desszert tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül málnaszemekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.
Az előkészített forma alját hézagmentesen kirakjuk keksszel (ha szükséges, a rétegezés során a kekszeket méretre is vághatjuk, törhetjük). Rásimítjuk a krém felét, amit ismét kirakunk keksszel, erre kerül a többi krém, majd egy újabb réteg keksz. Letakarjuk frissentartó fóliával, és a vaníliás réteg elkészüléséig hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliás réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.
A krém felét a kekszrétegre simítjuk, amit ismét kirakunk keksszel, és rásimítjuk a maradék krémet. Végül ezt is kirakjuk keksszel (ez az utolsó réteg lesz majd a desszert alja), letakarjuk frissentartó fóliával, és legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a frissentartó fólia és a forma közötti részt késsel meglazítjuk, majd a desszertet óvatosan egy tányérra vagy tortatálra borítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.
Máz:
A fehércsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett az olajjal együtt megolvasztjuk. A desszert tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül málnaszemekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A desszertet elkészíthetjük Dr. Oetker karamellás és tejszínes pudingporokkal, és bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval.
Kedvencnek jelölöm
Csíkos kekszes-pudingos szelet
Hozzávalók
kb. 12-14 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (kb. 25x11 cm):
frissentartó fólia
Puncs réteghez:
600 ml tej
3 lap Dr. Oetker Lapzselatin
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
100 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin
Összeállításhoz:
kb. 270-300 g négyzet vagy téglalap alakú keksz (pl. vajas keksz, háztartási keksz)
Mázhoz:
100 g fehércsokoládé
1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Díszítéshez:
málnaszemek
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A püspökkenyér formát frissentartó fóliával béleljük.
Elkészítés:
Puncs réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.
Az előkészített forma alját hézagmentesen kirakjuk keksszel (ha szükséges, a rétegezés során a kekszeket méretre is vághatjuk, törhetjük). Rásimítjuk a krém felét, amit ismét kirakunk keksszel, erre kerül a többi krém, majd egy újabb réteg keksz. Letakarjuk frissentartó fóliával, és a vaníliás réteg elkészüléséig hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliás réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.
A krém felét a kekszrétegre simítjuk, amit ismét kirakunk keksszel, és rásimítjuk a maradék krémet. Végül ezt is kirakjuk keksszel (ez az utolsó réteg lesz majd a desszert alja), letakarjuk frissentartó fóliával, és legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a frissentartó fólia és a forma közötti részt késsel meglazítjuk, majd a desszertet óvatosan egy tányérra vagy tortatálra borítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.
Máz:
A fehércsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett az olajjal együtt megolvasztjuk. A desszert tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül málnaszemekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.
Az előkészített forma alját hézagmentesen kirakjuk keksszel (ha szükséges, a rétegezés során a kekszeket méretre is vághatjuk, törhetjük). Rásimítjuk a krém felét, amit ismét kirakunk keksszel, erre kerül a többi krém, majd egy újabb réteg keksz. Letakarjuk frissentartó fóliával, és a vaníliás réteg elkészüléséig hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliás réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.
A krém felét a kekszrétegre simítjuk, amit ismét kirakunk keksszel, és rásimítjuk a maradék krémet. Végül ezt is kirakjuk keksszel (ez az utolsó réteg lesz majd a desszert alja), letakarjuk frissentartó fóliával, és legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a frissentartó fólia és a forma közötti részt késsel meglazítjuk, majd a desszertet óvatosan egy tányérra vagy tortatálra borítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.
Máz:
A fehércsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett az olajjal együtt megolvasztjuk. A desszert tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül málnaszemekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A desszertet elkészíthetjük Dr. Oetker karamellás és tejszínes pudingporokkal, és bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?