Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos kekszes-pudingos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-14 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (kb. 25x11 cm):

frissentartó fólia

Puncs réteghez:

600 ml tej
100 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin

Vaníliás réteghez:

600 ml tej
100 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin

Összeállításhoz:

kb. 270-300 g négyzet vagy téglalap alakú keksz (pl. vajas keksz, háztartási keksz)

Mázhoz:

100 g fehércsokoládé
1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj

Díszítéshez:

málnaszemek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A püspökkenyér formát frissentartó fóliával béleljük.

Elkészítés:

Puncs réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.

Az előkészített forma alját hézagmentesen kirakjuk keksszel (ha szükséges, a rétegezés során a kekszeket méretre is vághatjuk, törhetjük). Rásimítjuk a krém felét, amit ismét kirakunk keksszel, erre kerül a többi krém, majd egy újabb réteg keksz. Letakarjuk frissentartó fóliával, és a vaníliás réteg elkészüléséig hűtőszekrénybe tesszük.

Vaníliás réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.

A krém felét a kekszrétegre simítjuk, amit ismét kirakunk keksszel, és rásimítjuk a maradék krémet. Végül ezt is kirakjuk keksszel (ez az utolsó réteg lesz majd a desszert alja), letakarjuk frissentartó fóliával, és legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a frissentartó fólia és a forma közötti részt késsel meglazítjuk, majd a desszertet óvatosan egy tányérra vagy tortatálra borítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.

Máz:
A fehércsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett az olajjal együtt megolvasztjuk. A desszert tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül málnaszemekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A desszertet elkészíthetjük Dr. Oetker karamellás és tejszínes pudingporokkal, és bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval.
Csíkos kekszes-pudingos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!