Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos kekszes-pudingos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-14 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (kb. 25x11 cm):

frissentartó fólia

Puncs réteghez:

600 ml tej
100 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin

Vaníliás réteghez:

600 ml tej
100 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin

Összeállításhoz:

kb. 270-300 g négyzet vagy téglalap alakú keksz (pl. vajas keksz, háztartási keksz)

Mázhoz:

100 g fehércsokoládé
1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj

Díszítéshez:

málnaszemek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A püspökkenyér formát frissentartó fóliával béleljük.

Elkészítés:

Puncs réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.

Az előkészített forma alját hézagmentesen kirakjuk keksszel (ha szükséges, a rétegezés során a kekszeket méretre is vághatjuk, törhetjük). Rásimítjuk a krém felét, amit ismét kirakunk keksszel, erre kerül a többi krém, majd egy újabb réteg keksz. Letakarjuk frissentartó fóliával, és a vaníliás réteg elkészüléséig hűtőszekrénybe tesszük.

Vaníliás réteg:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál tejet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!), majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és frissentartó fóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint. A langyosra hűlt zselatinhoz először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál pudingot, majd az egészet hozzáadjuk és simára keverjük.

A krém felét a kekszrétegre simítjuk, amit ismét kirakunk keksszel, és rásimítjuk a maradék krémet. Végül ezt is kirakjuk keksszel (ez az utolsó réteg lesz majd a desszert alja), letakarjuk frissentartó fóliával, és legalább 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a frissentartó fólia és a forma közötti részt késsel meglazítjuk, majd a desszertet óvatosan egy tányérra vagy tortatálra borítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.

Máz:
A fehércsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett az olajjal együtt megolvasztjuk. A desszert tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Végül málnaszemekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A desszertet elkészíthetjük Dr. Oetker karamellás és tejszínes pudingporokkal, és bevonhatjuk Dr. Oetker ét Tortabevonóval.
Csíkos kekszes-pudingos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!