Tippek fagyikészítéshez

Csoki, vanília, puncs, eper? Bármelyik is legyen a kedvenced, most mutatunk pár trükköt, hogy neked is jól sikerülhessen a házi fagyid.

Joghurtos, gyümölcsös fagyik egyszerűen

A legegyszerűbb joghurtos fagyit úgy készíthetjük el, ha a bolti joghurthoz kevés lekvárt, vagy idénygyümölcsökből készült gyümölcspépet keverünk, fapálcikát szúrunk a tetejébe és betesszük a fagyasztóba.

Ha van otthon turmixgép, igazán könnyen összedobhatunk egy könnyű epres csodát

A kedvenc szezonális gyümölcseinket tisztítás után turmixoljuk össze, majd tegyük a fagyasztóba. Húsz percenként keverjük át, hogy igazi “fagyi-állagot” kapjunk.

Gyümölcsök aprítva, fagyasztva

Érdemes a banánnal is próbálkozni, mert ezzel a megoldással a természetes édesítés is megoldott.

Ha nem szeretnénk banánt tenni a fagyiba, egy kis mézzel is édesíthetjük.

Sima aprítóval is készíthetünk fagylaltot. A gyümölcsöket tisztítva, apróra vágva fagyasszuk le, majd ha már fagyottak, tegyük őket az aprítóba egy kis tejszínnel esetleg joghurttal, némi cukor társaságában. Ha a művelet során a fagyink túlságosan felolvadna, tegyük vissza kicsit a mélyhűtőbe.

A legegyszerűbb házi mogyorós fagyit is könnyű otthon elkészíteni. Tej, tejszín, krémpuding por, mogyorókrém és kakaó - kis botmixerezés, hűtőbe vele, és kész is a hűsítő édesség.

Bátran kísérletezzünk

Ha gép nélkül dolgozunk és a fagyasztóból mindig kivesszük a masszát átkeverni, érdemes lapos dobozt választani, mert abban könnyebben megfagy a fagyialap.

A házi fagyikat sokféleképpen variálhatjuk.

Ha a kész fagylalt tetejére friss vagy fagyasztott idénygyümölcsöket szórsz, még több szín és textúra tud megjelenni a házi fagyidban.

Egy-egy kedvenc ízt jól át lehet ültetni hűsítő formába is, kísérletezz, vagy próbáld ki tejberizsfagylalt receptünket!

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!