Finomságok kánikulában - a legkönnyebb sütik, krémek és habok
Amikor 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, egyre kevésbé szeretnénk a konyhában szorgoskodni a forró sütő mellett. Ilyenkor érdemes az egyszerűen elkészíthető és egyben könnyed sütiket választanunk.
Nagy melegben egyszerű édességeket készítsünk
A legjobb az, amit egyszerűen sütni sem kell, csak keverni, kavarni, formába tölteni, majd “hűvösre tenni”. A sütés nélküli finomságok között nem csak tortákat, hanem egyszerűbb sütiket is találhatunk, szinte biztos, hogy mindenki találhat új családi kedvencet közöttük.
Sütés nélküli finomságok
A túrótorták, túródesszertek és sütés nélküli sajttorták is kiváló szolgálatot tehetnek.
Könnyen és gyorsan elkészíthető finomság a tiramisu is. Nyáron kalandozhatunk egy kicsit az ízek birodalmában és bátran feldobhatjuk gyümölcsökkel is a népszerű desszertet.
Jó irányt jelenthetnek a különböző krémek is. Könnyű őket elkészíteni, és ebben az esetben is szabadon játszhatunk az ízekkel, kedvünkre kombinálhatjuk őket.
Ha pedig már a krémeknél járunk, ne hagyjuk ki a felsorolásból a jóféle habokat sem. A felvert, enyhén cukrozott tojáshabhoz kevert friss ribizli a legforróbb délutánt is megédesítheti.
A pohárkémekben, túrós desszertekben az a nagyon jó, hogy könnyedén variálhatjuk őket a szezonális gyümölcsökkel.
Jó választás a puding
Egy finom és könnyen elkészíthető vanília pudinghoz például gyakorlatilag szinte nincs olyan nyári gyümölcsünk, ami ne illene.
Remek módja ez annak is, hogy a kicsikkel is megszerettessük a friss gyümölcsöket, hiszen lehet, hogy egy puding tetején szívesebben fogadják és később majd magában is nagyobb lelkesedéssel eszik a szezon sztárjait.
Ha az ínycsiklandó ízek mellett a kényelmet is nagyra értékeljük, egy jó minőségű puding, vagy pohárkrém, aminek az alapját szinte bárhol meg tudjuk vásárolni, tökéletes lezárása lehet egy finom ebédnek, vagy könnyű uzsonnaként is fogyaszthatjuk.