Barackos túródesszert
Hozzávalók
Barackos réteghez:
400 g őszibarack
200 ml narancslé
2 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Expressz Tortazselé színtelen
Túrós réteghez:
100 ml hideg habtejszín
250 g túró (félzsíros)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezen kívül:
50 g étcsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A Barackos túródesszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.
Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.
Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.
Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.
Elkészítés:
A barackos réteghez az előkészített őszibarackot pürésítjük. A narancslét a cukorral egy főzőedényben felforraljuk, és a tűzről levéve, egy kézi habverő segítségével az expressz tortazselét alaposan elkeverjük benne. Hozzákeverjük a pürésített őszibarackot is, és kicsit hűlni (dermedni) hagyjuk.
A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.
Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.
A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.
Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Barackos túródesszert
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Barackos réteghez:
400 g őszibarack
200 ml narancslé
2 evőkanál cukor
Túrós réteghez:
100 ml hideg habtejszín
250 g túró (félzsíros)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezen kívül:
50 g étcsokoládé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Barackos túródesszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.
Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.
Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.
Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.
Elkészítés:
A barackos réteghez az előkészített őszibarackot pürésítjük. A narancslét a cukorral egy főzőedényben felforraljuk, és a tűzről levéve, egy kézi habverő segítségével az expressz tortazselét alaposan elkeverjük benne. Hozzákeverjük a pürésített őszibarackot is, és kicsit hűlni (dermedni) hagyjuk.
A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.
Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.
A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.
Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?