Vegetáriánus pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
némi zsiradék
vagy sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
65 g túró (alacsony zsírtartalmú)
50 ml tej (kb. 4 evőkanál)
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj (kb. 4 evőkanál)
Feltéthez:
50 g piros hegyes paprika
75 g gomba
50 g koktélparadicsom
100 g paradicsomszósz
némi oregánó
125 g reszelt Gouda sajt
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.
Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.
Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Amennyiben megduplázzuk a tészta és a feltét hozzávalóit, úgy készíthetünk egy nagy tepsi (kb.35x40 cm) méretű pizzát. Ez esetben a sütési időt emeljük kb. 20-25 percre.
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Vegetáriánus pizza
Hozzávalók
1-2 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
némi zsiradék
vagy sütőpapír
Tésztához:
150 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
65 g túró (alacsony zsírtartalmú)
50 ml tej (kb. 4 evőkanál)
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj (kb. 4 evőkanál)
Feltéthez:
50 g piros hegyes paprika
75 g gomba
50 g koktélparadicsom
100 g paradicsomszósz
némi oregánó
125 g reszelt Gouda sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.
Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk (túl sokáig ne dagasszuk, mert a tészta ragadni fog!). A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen golyóvá formázzuk. A tésztagolyót kerek formára (kb. 28 cm Ø) sodorjuk ki a tepsiben.
Feltét:
A hegyes paprikákat karikákra vágjuk és megtisztítjuk. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
A paradicsomszószt egyenletesen kenjük el az alapon. Az előkészített zöldségeket egyenletesen osszuk el a szószon, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Némi oregánót szórjunk a tetejére és a tepsit tegyük a sütő alsó részébe, és süssük meg a pizzát.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Amennyiben megduplázzuk a tészta és a feltét hozzávalóit, úgy készíthetünk egy nagy tepsi (kb.35x40 cm) méretű pizzát. Ez esetben a sütési időt emeljük kb. 20-25 percre.
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
A kész pizzát friss bazsalikom levelekkel tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?