
Vegán zöldségtallérok mangó mártogatóssal



Hozzávalók
Sütéshez:
Mangó mártogatós:
Zöldségtallérok:
Elkészítés
Elkészítés:
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.


Vegán zöldségtallérok mangó mártogatóssal
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Sütéshez:
Mangó mártogatós:
Zöldségtallérok:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?