Mangó-chutney
Hozzávalók
800 g mangó (előkészítve mérve)
200 g hagyma (előkészítve mérve)
kb. 2 darab kisebb gyömbér (kb. 2-3 cm)
1 evőkanál sós lében eltett zöldbors
375 ml fehérbor
50 ml fehérborecet
125 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
100 g cukor
kevés só
Elkészítés
Előkészítés:
A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finomra kockázzuk, és 800 g-t kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, finomra kockázzuk, és 200 g-t kimérünk belőle. A gyömbért megtisztítjuk és apróra reszeljük. A zöldborsot vízzel lemossuk, és lecsöpögtetjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A fűszereken kívül az összes hozzávalót nagy főzőedényben jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a chutney-t folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. A chutneyt sóval és curryvel ízesítjük.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Az eltett bors és gyömbér helyett használhatunk friss gyömbért és frissen őrölt borsot is.
Kedvencnek jelölöm
Mangó-chutney
Hozzávalók
kb. 9 üveg (200 ml) elkészítéséhez
800 g mangó (előkészítve mérve)
200 g hagyma (előkészítve mérve)
kb. 2 darab kisebb gyömbér (kb. 2-3 cm)
1 evőkanál sós lében eltett zöldbors
375 ml fehérbor
50 ml fehérborecet
125 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
100 g cukor
kevés só
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finomra kockázzuk, és 800 g-t kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, finomra kockázzuk, és 200 g-t kimérünk belőle. A gyömbért megtisztítjuk és apróra reszeljük. A zöldborsot vízzel lemossuk, és lecsöpögtetjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A fűszereken kívül az összes hozzávalót nagy főzőedényben jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a chutney-t folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. A chutneyt sóval és curryvel ízesítjük.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
Az eltett bors és gyömbér helyett használhatunk friss gyömbért és frissen őrölt borsot is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?