Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán quiche

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaforma (Ø 28 cm):

némi vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g vegán margarin
1 csipet só

Feltéthez:

350 g sárgarépa
350 g karalábé
2 evőkanál étolaj
150 g koktélparadicsom
50 g bébispenótlevelek
100 g fagyasztott borsó
frissen őrölt fekete bors
30 g vegán sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a forma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
A tészta 2/3-át a forma aljára terítsük el és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 15 perc

Feltét:
Hámozzuk meg a sárgarépát és a karalábét, a sárgarépát vágjuk átlós szeletekre, a karalábét pedig csíkokra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk a zöldségeket közepes lángon kb. 15 percig. Mossuk meg és felezzük el a paradicsomokat, válogassuk át és mossuk meg a spenótot. Adjuk mindkettőt a zöldségekhez a borsóval együtt, és addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik. Keverjük bele a creme vega-t és ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel.
Hagyjuk az alapot kissé kihűlni. A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset, helyezzük az alapra peremként, és nyomjuk a forma oldalához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Helyezzük a zöldségeket a formába, és szórjuk meg a vegán sajttal. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a pitét a formában egy sütőrácson kb. 5 percig állni, majd vegyük ki a formából és tálaljuk.
Vegán quiche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!