Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyasaláta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1,2 kg apró burgonya
150 g csemegeuborka
1 csokor retek
1 csokor metélőhagyma

Vegán majonézhez:

4 teáskanál közepesen csípős mustár
1 evőkanál agavészirup
kb. 125 ml csemegeuborka felöntőlé
100 ml étolaj, pl. repceolaj
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mossuk meg a burgonyát, tegyük egy lábasba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, és közepes lángon, fedővel lefedve főzzük kb. 20-25 percig. Szűrjük le a burgonyát, még forrón hámozzuk meg, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk az uborkát apró kockákra. A burgonyát vágjuk vastag szeletekre.

Elkészítés:

Vegán majonéz:
Tegyük a creme vega-t, a mustárt, az agavészirupot és az uborkalevet egy turmixgépbe. Közepes fokozaton keverjük, majd fokozatosan, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Tisztítsuk meg a retket, és vágjuk szeletekre vagy csíkokra. Mossuk meg a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk apró darabra. Keverjük össze a burgonyaszeleteket, az uborkát, a retekszeletek körülbelül felét és a metélőhagyma felét a vegán majonézzel. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük burgonyasalátát, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órát.
Tálaljuk a vegán burgonyasalátát a maradék retekkel és metélőhagymával.

Tipp:

A burgonyát előző nap már megfőzhetjük.
Vegán burgonyasaláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!