Vegán burgonyasaláta
Hozzávalók
1,2 kg apró burgonya
só
150 g csemegeuborka
1 csokor retek
1 csokor metélőhagyma
Vegán majonézhez:
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
4 teáskanál közepesen csípős mustár
1 evőkanál agavészirup
kb. 125 ml csemegeuborka felöntőlé
100 ml étolaj, pl. repceolaj
frissen őrölt bors
Elkészítés
Előkészítés:
Mossuk meg a burgonyát, tegyük egy lábasba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, és közepes lángon, fedővel lefedve főzzük kb. 20-25 percig. Szűrjük le a burgonyát, még forrón hámozzuk meg, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk az uborkát apró kockákra. A burgonyát vágjuk vastag szeletekre.
Elkészítés:
Vegán majonéz:
Tegyük a creme vega-t, a mustárt, az agavészirupot és az uborkalevet egy turmixgépbe. Közepes fokozaton keverjük, majd fokozatosan, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Tisztítsuk meg a retket, és vágjuk szeletekre vagy csíkokra. Mossuk meg a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk apró darabra. Keverjük össze a burgonyaszeleteket, az uborkát, a retekszeletek körülbelül felét és a metélőhagyma felét a vegán majonézzel. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük burgonyasalátát, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órát.
Tálaljuk a vegán burgonyasalátát a maradék retekkel és metélőhagymával.
Tegyük a creme vega-t, a mustárt, az agavészirupot és az uborkalevet egy turmixgépbe. Közepes fokozaton keverjük, majd fokozatosan, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Tisztítsuk meg a retket, és vágjuk szeletekre vagy csíkokra. Mossuk meg a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk apró darabra. Keverjük össze a burgonyaszeleteket, az uborkát, a retekszeletek körülbelül felét és a metélőhagyma felét a vegán majonézzel. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük burgonyasalátát, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órát.
Tálaljuk a vegán burgonyasalátát a maradék retekkel és metélőhagymával.
Tipp:
A burgonyát előző nap már megfőzhetjük.
Kedvencnek jelölöm
Vegán burgonyasaláta
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
1,2 kg apró burgonya
só
150 g csemegeuborka
1 csokor retek
1 csokor metélőhagyma
Vegán majonézhez:
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
4 teáskanál közepesen csípős mustár
1 evőkanál agavészirup
kb. 125 ml csemegeuborka felöntőlé
100 ml étolaj, pl. repceolaj
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Mossuk meg a burgonyát, tegyük egy lábasba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, és közepes lángon, fedővel lefedve főzzük kb. 20-25 percig. Szűrjük le a burgonyát, még forrón hámozzuk meg, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk az uborkát apró kockákra. A burgonyát vágjuk vastag szeletekre.
Elkészítés:
Vegán majonéz:
Tegyük a creme vega-t, a mustárt, az agavészirupot és az uborkalevet egy turmixgépbe. Közepes fokozaton keverjük, majd fokozatosan, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Tisztítsuk meg a retket, és vágjuk szeletekre vagy csíkokra. Mossuk meg a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk apró darabra. Keverjük össze a burgonyaszeleteket, az uborkát, a retekszeletek körülbelül felét és a metélőhagyma felét a vegán majonézzel. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük burgonyasalátát, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órát.
Tálaljuk a vegán burgonyasalátát a maradék retekkel és metélőhagymával.
Tegyük a creme vega-t, a mustárt, az agavészirupot és az uborkalevet egy turmixgépbe. Közepes fokozaton keverjük, majd fokozatosan, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Tisztítsuk meg a retket, és vágjuk szeletekre vagy csíkokra. Mossuk meg a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk apró darabra. Keverjük össze a burgonyaszeleteket, az uborkát, a retekszeletek körülbelül felét és a metélőhagyma felét a vegán majonézzel. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük burgonyasalátát, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órát.
Tálaljuk a vegán burgonyasalátát a maradék retekkel és metélőhagymával.
Tipp:
A burgonyát előző nap már megfőzhetjük.
Legújabb cikkek
0
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
0
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
2
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?