Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vakondtúrás-Whoopie sütik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

175 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
75 g cukor
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
1 csipet só
1 evőkanál csokidara

Töltelékhez:

1 darab banán (kb. 100 g, hámozott súly)
200 ml habtejszín
2 evőkanál csokidara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vakondtúrás-Whoopie sütik hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, sütőpapírt helyezünk rá. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Keverés közben, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, egyneművé összedolgozzuk. A tojásokat egyesével, kb. fél-fél perc alatt, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és a csokidarával összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton beledolgozzuk.
A tésztát sima csöves (kb. 12 mm átmérőjű cső) habzsákba töltjük. 20 darab 4-5 cm átmérőjű kerek halmot nyomunk belőle a sütőpapírra. Figyelem: a tészta némileg terülni fog, hagyjunk a halmok között elég helyet. A sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményeket a sütőpapírral együtt rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.

8 darab kis kerek sütemény tetejét egyenesre vágjuk, vágott felükkel lefelé egy tányérra helyezzük, ezek lesznek a kész sütemények aljai. További 4 süteményt a levágott részekkel együtt egy tálba teszünk, összemorzsoljuk.

Töltelék:
A banánt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A habtejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson szereplő leírás szerint felverjük. A csokidarát hozzákeverjük. A 8 darab domború – azaz tetőnek szánt – sütemény domború részét megkenjük a krémmel, majd az előkészített morzsába mártjuk. A maradék krém 2/3-át szétosztjuk az egyenesre vágott 8 darab süteményen. Elosztjuk rajtuk a banándarabokat, ezután a banános réteget befedjük a megmaradt krémmel. Végezetül a morzsás sütitetőket ráhelyezzük, óvatosan lenyomkodjuk.

Tipp:

Töltelék nélkül a sütemény fagyasztható.
A Vakondtúrás-Whoopie sütik ízlés szerint díszíthető vágott mandulával,
A sütemény banánkrémes töltelékébe tehetünk kandírozott gyümölcsöket, mazsolát.
A Vakondtúrás-Whoopie sütik sütemény dekoratív ünnepi sütemény húsvétra és egyéb jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!