
Ünnepi bögrés kalács



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A bögréket kivajazzuk, és egy tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk. A halmokat golyóvá formázzuk, és a bögrékbe helyezzük. A tésztát meleg helyen még egyszer pihentetjük, addig, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 10-15 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A margarint megolvasztjuk és a megsült sütemények tetejét azonnal megkenjük vele, majd porcukorral hintjük. A süteményeket a bögrékben, sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Ünnepi bögrés kalács
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A bögréket kivajazzuk, és egy tepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk. A halmokat golyóvá formázzuk, és a bögrékbe helyezzük. A tésztát meleg helyen még egyszer pihentetjük, addig, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 10-15 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A margarint megolvasztjuk és a megsült sütemények tetejét azonnal megkenjük vele, majd porcukorral hintjük. A süteményeket a bögrékben, sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?