Sajttorta tejszínes-csokis keksszel
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):
Kekszes alaphoz:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával jól törjük össze a kekszet. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finom morzsát és a fagyasztózacskóba ragadt krémet, és jól keverjük össze. Egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljára, hogy lapos alapot képezzen.
Krém:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Keverjük bele a pudingport. A kekszek felét törjük durva darabokra, és keverjük a töltelékbe. Öntsük a krémet az alapra. A maradék kekszeket vágjuk negyedekre, és osszuk el a krém tetején. Tegyük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson teljesen kihűlni. Óvatosan vegyük ki a tortát a formából és tetszés szerinti szeletekre vágva fogyasszuk.
Tipp:
Sajttorta tejszínes-csokis keksszel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):
Kekszes alaphoz:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával jól törjük össze a kekszet. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finom morzsát és a fagyasztózacskóba ragadt krémet, és jól keverjük össze. Egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljára, hogy lapos alapot képezzen.
Krém:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Keverjük bele a pudingport. A kekszek felét törjük durva darabokra, és keverjük a töltelékbe. Öntsük a krémet az alapra. A maradék kekszeket vágjuk negyedekre, és osszuk el a krém tetején. Tegyük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson teljesen kihűlni. Óvatosan vegyük ki a tortát a formából és tetszés szerinti szeletekre vágva fogyasszuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?