Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajttorta tejszínes-csokis keksszel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):

némi zsiradék

Kekszes alaphoz:

16 darab tejszínes-csokis keksz, pl. Oreo® (kb. 176 g)
50 g vaj vagy margarin

Krémhez:

500 g mascarpone krémsajt
500 g zsírszegény, áttört túró
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)
16 db tejszínes-csokis keksz, pl. Oreo® keksz (kb. 176 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Keksz alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával jól törjük össze a kekszet. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a finom morzsát és a fagyasztózacskóba ragadt krémet, és jól keverjük össze. Egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tortaforma aljára, hogy lapos alapot képezzen.

Krém:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Keverjük bele a pudingport. A kekszek felét törjük durva darabokra, és keverjük a töltelékbe. Öntsük a krémet az alapra. A maradék kekszeket vágjuk negyedekre, és osszuk el a krém tetején. Tegyük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson teljesen kihűlni. Óvatosan vegyük ki a tortát a formából és tetszés szerinti szeletekre vágva fogyasszuk.

Tipp:

A sajttorta akár előző nap is elkészíthető.
Sajttorta tejszínes-csokis keksszel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!