Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dubai torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (kb. Ø 20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

75 g vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
120 g cukor
50 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Pisztáciás kadayif töltelékhez:

100 g Kadayif tésztaszálak angyalhaj
20 g vaj vagy margarin
125 g cukrozott pisztáciakrém
2 evőkanál szezámpaszta

Pisztácia krémhez:

200 ml hideg habtejszín
100 g mascarpone krémsajt
50 g cukrozott pisztáciakrém

Csokoládémázhoz:

kb. 1 teáskanál cukrozott pisztáciakrém
némi apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót a leírás szerint olvasszuk fel.
A tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig keverjük habosra. Rövid ideig alacsony fokozaton keverjük bele a vajat vagy margarint és a tortabevonó felét. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és továbbra is alacsony fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített formában, majd helyezzük a formát a sütő közepében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk az alapot egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, majd vegyük le a tortaformát, és hagyjuk kihűlni.

Pisztáciás kadayif töltelék:
A kadayifot (angyalhaj) apróra vágjuk, és a vajjal együtt serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tegyük a pirított kadayifot (angyalhaj), a pisztáciakrémet és a szezámpasztát egy tálba, és keverjük össze fakanállal, hogy krémes keveréket kapjunk. A tölteléket hagyjuk kihűlni.

Vegyük le a sütőpapírt és helyezzük a tortaalapot egy tányérra. A megtisztított forma peremét tegyük a tészta köré, vagy tegyünk köré egy tortakarikát. A kihűlt pisztácia-kadayif tölteléket kenjük az alapra, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.

Pisztáciakrém:
A tejszínt a vaníliás cukorral és 1 tasak habfixálóval verjük kemény habbá. Tegyük a krémsajtot és a pisztáciakrémet egy keverőtálba, és keverjük össze 1 tasak tejszínhabfixálóval. Adjuk hozzá a tejszínt, és forgassuk össze. Kenjük a krémet a töltelékre.

Csokoládémáz:
A maradék tortabevonót állítva tegyük a meleg vízbe és olvasszuk fel. Vigyázzunk, hogy a kivágott sarkán nehogy belekerüljön a víz. A pisztáciakrémet kissé melegítsük fel, hogy folyékonyabb legyen. Először a csokoládémázat kenjük a krémre. Ezután csorgassuk rá a pisztáciakrémet, majd a szélét szórjuk meg apróra vágott pisztáciával. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, és tálalásig hűtsük a tortát.

Tipp:

A tortát a legjobb, ha felmelegített késsel vágjuk fel. Ehhez mártsuk a kés pengéjét forró vízbe, töröljük szárazra, és vágjuk át a csokit minden szeletnél. A szeletek ezután már könnyedén vághatóak.
Dubai torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!