Mogyorókrémes torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
Piskóta tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.
Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
Mogyorókrémes torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 20 cm):
Piskóta tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Végül keverjük hozzá a mogyorót és a mogyorókrémet. Simítsuk el a piskótakeveréket a tortaformába, majd helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótalapot egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját is és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. A piskótalapot vízszintesen egyszer vágjuk át. Helyezzük az alsó lapot egy tortatálra és kenjük meg 2 evőkanál mogyorókrémmel. Helyezzük rá a felső lapot, és enyhén nyomjuk le.
Díszítés:
A torta széleit és felületét kenjük be mogyorókrémmel, majd tetszés szerint díszítsük Dr. Oetker dekorcukrokkal vagy tortadarával. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?