Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tolófánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4-6 adag

Hozzávalók

4-6 adag elkészítéséhez

Tésztához:

250 ml tej
50 g vaj vagy margarin
30 g cukor
150 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tejet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal és a cukorral. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük.

Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából tetszőleges hosszúságú csíkokat nyomunk az olajba, és késsel levágjuk. A fánkokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A tolófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A tolófánkokat Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, kínálhatjuk lekvárral, csokoládészósszal.
Tolófánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!