Tolófánk
Hozzávalók
Tésztához:
250 ml tej
50 g vaj vagy margarin
30 g cukor
150 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
étolaj, pl. napraforgóolaj
Tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A tejet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal és a cukorral. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából tetszőleges hosszúságú csíkokat nyomunk az olajba, és késsel levágjuk. A fánkokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A tolófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
A tejet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal és a cukorral. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából tetszőleges hosszúságú csíkokat nyomunk az olajba, és késsel levágjuk. A fánkokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A tolófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A tolófánkokat Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, kínálhatjuk lekvárral, csokoládészósszal.
Kedvencnek jelölöm
Tolófánk
Hozzávalók
4-6 adag elkészítéséhez
Tésztához:
250 ml tej
50 g vaj vagy margarin
30 g cukor
150 g búzaliszt
3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
étolaj, pl. napraforgóolaj
Tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A tejet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal és a cukorral. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából tetszőleges hosszúságú csíkokat nyomunk az olajba, és késsel levágjuk. A fánkokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A tolófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
A tejet kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal és a cukorral. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. A tojásokat egymásután egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba (10 mm Ø) töltjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából tetszőleges hosszúságú csíkokat nyomunk az olajba, és késsel levágjuk. A fánkokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A tolófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A tolófánkokat Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukorral elkevert porcukorral is megszórhatjuk, kínálhatjuk lekvárral, csokoládészósszal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?