Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Óriás krémes puffancs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Égetett tésztához:

150 ml víz
40 g vaj vagy margarin
1 csipet só
80 g búzaliszt
kb. 4 tojás (M-es)
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Gyümölcstöltelékhez:

400 g áfonya (lecsepegtetve)
300 ml almalé 100 %-os
egy kis őrölt fahéj

Krémes töltelékhez:

500 ml hideg habtejszín

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Égetett tészta:
Forraljuk fel a vizet, a vajat vagy margarint és a sót egy kis lábasban. Vegyük le a lábast a tűzről. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, és egyszerre adjuk a forró folyadékhoz. Keverjük össze az egészet, hogy sima tésztát kapjunk, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig melegítsük („leégetjük”). Öntsük a tésztát egy keverőtálba, majd adjunk hozzá egymás után 3 tojást a legmagasabb fokozaton konyhai robotgép (habverő) segítségével. Az utolsó tojást verjük fel, és csak annyit dolgozunk bele a tésztába, hogy az nagyon fényes legyen, és a teteje a kanálra tapadjon. A hideg tésztába keverjük bele a sütőport.

A tésztát kerek alapként (Ø kb. 20 cm) terítsük ki a sütőpapírra, és süssük meg. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Közvetlenül a sütés után vágjunk le egy fedelet, és hagyjuk a tésztát egy süteményrácson kihűlni.

Gyümölcstöltelék:
Mossunk meg az áfonyát és csepegtessük le egy szitán. Öntsük az almalevet egy keverőtálba. Keverjük bele kézi habverővel a desszertöntet port. Adjunk hozzá egy kevés fahéjat és a lecsepegtetett bogyós gyümölcsöket, majd kenjük el a tészta alján.

Krémtöltelék:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük keményre, és kenjük a gyümölcsös töltelékre. Tegyük a tetejére a tésztafedőt, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Óriás krémes puffancs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
64 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!