Marcipános szarvacska
Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.
Marcipános szarvacska
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
A kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?