Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 drab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 drab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
2 darab tojássárgája (M-es)
50 g porcukor
1 csipet só

Töltelékhez:

300 g félzsíros túró
80 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g tejföl
kb. 2 evőkanál búzadara

Kenéshez:

kb. 25-30 g vaj vagy margarin

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztához a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint. A töltelékhez a túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk, és az instant élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
Az áttört túrót összekeverjük a kétféle cukorral, a tojássárgájával, a citromhéjjal, a tejföllel és a búzadarával.

A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, ezután egy kb. 36x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kb. 15 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. A tölteléket a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A tésztadarabok rövidebb oldalait a töltelékre hajtjuk, majd az egyik hosszabb oldaltól indítva feltekerjük. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A buktákat illesztéssel lefelé egymás mellé helyezzük a tepsiben úgy, hogy lazán összeérjenek, letakarjuk, és további 20-25 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A kenéshez a vajat vagy margarint felolvasztjuk, és megkenjük vele a buktát tetejét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész buktákat sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, és hagyjuk langyosra hűlni vagy teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A süteményt Dr. Oetker Vaníliaízű desszertöntettel tálalhatjuk.
Túrós bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!