Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött fánkok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Sütéshez:

étolaj pl. napraforgóolaj

Fánkhoz:

100 ml tej
50 g lágy margarin
1 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

200 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej
kb. 150 g gyümölcsszósz

Mázhoz:

100 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
sütő- és ételfesték
Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fánk:
A tasak tartalmát öntsük egy magas falú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a lágy margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kissé gyúrjuk át kézzel, a felületét szórjuk meg liszttel. A tálat konyharuhával fedjük le és a tésztát 10 percig hagyjuk pihenni.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 8 darab fánkot tudunk készíteni.
A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.

Töltelék:
A fánkok megtöltése:
Vágjuk át a fánkokat egyszer vízszintesen. A kimért hideg tejet és habtejszínt egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A krémet töltsük egy habzsákba és a fánkok alsó felén egyenletesen osszuk el. A gyümölcsszószt csorgassuk a krém tetejére, majd tegyük rá a fánkok felső felét.

Díszítés
Keverjük össze a porcukrot vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk, sütő- és ételfestékkel tetszés szerint színezzük. A cukormázat egy teáskanál segítségével osszuk el a fánkok tetején, majd szórjuk meg a dekorcukrokkal. Hagyjuk a mázat megdermedni.

Tipp:

Töltelék nélkül a fánkok 1 nappal korábban megsüthetők vagy lefagyaszthatók.
Töltött fánkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!