
Rózsaszín fánkok



Hozzávalók
Sütéshez:
étolaj pl. napraforgóolaj
Tésztához:
200 ml tej
60 g vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
40 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Mázhoz:
200 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
sütő- és ételfesték rózsaszín
Díszítéshez:
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Dr. Oetker dekor gyöngy rózsaszín
Elkészítés
Elkészítés:
A fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen rövid idő alatt átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 12 darab fánkot tudunk készíteni. A gyűrűket letakarva még egyszer meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobbak nem lesznek.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Cukormáz:
Keverjük össze a porcukrot a citromlével, hogy masszát kapjunk. Színezzük rózsaszínűre az ételfestékkel. Mártsuk bele a fánkok tetejét, majd hagyjuk lecsepegni, és egy sütőpapírra helyezett süteményrácson hagyjuk állni.
Díszítés:
A habtejszínt a habfixálóval verjük keményre. Tegyük a felvert tejszínhabot egy Ø 16 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Díszítsük a fánkokat a tejszínhabbal, majd tetszés szerint szórjuk meg dekor gyönggyel.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen rövid idő alatt átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 12 darab fánkot tudunk készíteni. A gyűrűket letakarva még egyszer meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobbak nem lesznek.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Cukormáz:
Keverjük össze a porcukrot a citromlével, hogy masszát kapjunk. Színezzük rózsaszínűre az ételfestékkel. Mártsuk bele a fánkok tetejét, majd hagyjuk lecsepegni, és egy sütőpapírra helyezett süteményrácson hagyjuk állni.
Díszítés:
A habtejszínt a habfixálóval verjük keményre. Tegyük a felvert tejszínhabot egy Ø 16 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Díszítsük a fánkokat a tejszínhabbal, majd tetszés szerint szórjuk meg dekor gyönggyel.

Kedvencnek jelölöm

Rózsaszín fánkok
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
étolaj pl. napraforgóolaj
Tésztához:
200 ml tej
60 g vaj vagy margarin
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
40 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Mázhoz:
200 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
sütő- és ételfesték rózsaszín
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A fánk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.
A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen rövid idő alatt átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 12 darab fánkot tudunk készíteni. A gyűrűket letakarva még egyszer meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobbak nem lesznek.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Cukormáz:
Keverjük össze a porcukrot a citromlével, hogy masszát kapjunk. Színezzük rózsaszínűre az ételfestékkel. Mártsuk bele a fánkok tetejét, majd hagyjuk lecsepegni, és egy sütőpapírra helyezett süteményrácson hagyjuk állni.
Díszítés:
A habtejszínt a habfixálóval verjük keményre. Tegyük a felvert tejszínhabot egy Ø 16 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Díszítsük a fánkokat a tejszínhabbal, majd tetszés szerint szórjuk meg dekor gyönggyel.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen rövid idő alatt átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 12 darab fánkot tudunk készíteni. A gyűrűket letakarva még egyszer meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobbak nem lesznek.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Cukormáz:
Keverjük össze a porcukrot a citromlével, hogy masszát kapjunk. Színezzük rózsaszínűre az ételfestékkel. Mártsuk bele a fánkok tetejét, majd hagyjuk lecsepegni, és egy sütőpapírra helyezett süteményrácson hagyjuk állni.
Díszítés:
A habtejszínt a habfixálóval verjük keményre. Tegyük a felvert tejszínhabot egy Ø 16 mm-es díszítőfejjel ellátott habzsákba. Díszítsük a fánkokat a tejszínhabbal, majd tetszés szerint szórjuk meg dekor gyönggyel.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?