Tojáslikőrös kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, ezután hozzáadjuk a tojáslikőrt és a napraforgóolajat, majd a lisztes keveréket két részletben, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát az előkészített formába öntjük, elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
Máz, díszítés:
A porcukrot egy tálba szitáljuk, és a tojáslikőr fokozatos adagolásával sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, a kuglóf tetejét a drazsékkal díszítjük, majd hagyjuk megszilárdulni a mázat.
Tipp:
Tojáslikőrös kuglóf
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, ezután hozzáadjuk a tojáslikőrt és a napraforgóolajat, majd a lisztes keveréket két részletben, közepes fokozaton röviden belekeverjük a masszába. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tésztát az előkészített formába öntjük, elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot sütés után még 10-15 percig a formában sütőrácson hagyjuk, majd először leválasztjuk, aztán kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
Máz, díszítés:
A porcukrot egy tálba szitáljuk, és a tojáslikőr fokozatos adagolásával sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, a kuglóf tetejét a drazsékkal díszítjük, majd hagyjuk megszilárdulni a mázat.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?