
Kakaós-húsvéti nyuszi



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.
Tipp:




Kakaós-húsvéti nyuszi
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.
Tipp:



Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?