Szedres morzsasütemény
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
zsiradék
Morzsatésztához:
300 g búzaliszt
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
½ teáskanál őrölt fahéj
Kevert tésztához:
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
50 ml tej
Ezenkívül:
500 g szeder
Elkészítés
Előkészítés:
A szedret szemezzük. A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) nagyobb szemű morzsává dolgozzuk.
Kevert tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elkenjük a tepsiben, és egyenletesen elosztjuk rajta a szedret. A morzsát elosztjuk a szedren, és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) nagyobb szemű morzsává dolgozzuk.
Kevert tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elkenjük a tepsiben, és egyenletesen elosztjuk rajta a szedret. A morzsát elosztjuk a szedren, és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény különösen ízletes tejszínhabbal.
A süteményt lefagyaszthatjuk.
A süteményt lefagyaszthatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Szedres morzsasütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
zsiradék
Morzsatésztához:
300 g búzaliszt
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
½ teáskanál őrölt fahéj
Kevert tésztához:
250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
50 ml tej
Ezenkívül:
500 g szeder
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szedret szemezzük. A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) nagyobb szemű morzsává dolgozzuk.
Kevert tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elkenjük a tepsiben, és egyenletesen elosztjuk rajta a szedret. A morzsát elosztjuk a szedren, és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hozzávalókat keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) nagyobb szemű morzsává dolgozzuk.
Kevert tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elkenjük a tepsiben, és egyenletesen elosztjuk rajta a szedret. A morzsát elosztjuk a szedren, és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény különösen ízletes tejszínhabbal.
A süteményt lefagyaszthatjuk.
A süteményt lefagyaszthatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?