Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres morzsasütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

zsiradék

Morzsatésztához:

300 g búzaliszt
150 g cukor
200 g lágy vaj vagy margarin
½ teáskanál őrölt fahéj

Kevert tésztához:

250 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
50 ml tej

Ezenkívül:

500 g szeder
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szedret szemezzük. A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (habverő) nagyobb szemű morzsává dolgozzuk.

Kevert tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elkenjük a tepsiben, és egyenletesen elosztjuk rajta a szedret. A morzsát elosztjuk a szedren, és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütemény különösen ízletes tejszínhabbal.
A süteményt lefagyaszthatjuk.
Szedres morzsasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!