Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalámis-sajtos sós zsemle

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Kelt tészta:

375 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
250 ml meleg víz
1 teáskanál só

Szalámis-sajtos töltelék:

5 szelet Gouda sajt (kb. 100 g)
10 db Mini szalámi (kb. 80 g)

A tetejére:

1 ½ szelet Gouda sajt (kb. 50 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tetejére kerülő Gouda sajtot keskeny csíkokra vágjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőedényben alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk és 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Ezeket kb. 10 cm x 6 cm-es téglalappá formázunk. Minden mini-szalámit fél szelet sajttal feltekerünk és minden szalámis-sajtos tekercset egy adag tésztával burkolunk, a tésztavégeket a töltelék fölé hajtjuk, majd a hosszú oldalakat a töltelék fölött összenyomjuk. A zsemléket illesztéssel lefelé a tepsibe fektetjük.
A zsemléket sütőecset segítségével kétszer megkenjük vízzel, majd beborítjuk a sajtcsíkokkal és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Tipp:

A töltött sós zsemléket jól lehet fagyasztani, majd kiolvasztva sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt megsütjük.
Szalámis-sajtos sós zsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!