Szalámis-sajtos sós zsemle
Hozzávalók
Tepsihez:
Kelt tészta:
Szalámis-sajtos töltelék:
A tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőedényben alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk és 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Ezeket kb. 10 cm x 6 cm-es téglalappá formázunk. Minden mini-szalámit fél szelet sajttal feltekerünk és minden szalámis-sajtos tekercset egy adag tésztával burkolunk, a tésztavégeket a töltelék fölé hajtjuk, majd a hosszú oldalakat a töltelék fölött összenyomjuk. A zsemléket illesztéssel lefelé a tepsibe fektetjük.
A zsemléket sütőecset segítségével kétszer megkenjük vízzel, majd beborítjuk a sajtcsíkokkal és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tipp:
Szalámis-sajtos sós zsemle
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Kelt tészta:
Szalámis-sajtos töltelék:
A tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőedényben alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén megszórjuk liszttel, a munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk és 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Ezeket kb. 10 cm x 6 cm-es téglalappá formázunk. Minden mini-szalámit fél szelet sajttal feltekerünk és minden szalámis-sajtos tekercset egy adag tésztával burkolunk, a tésztavégeket a töltelék fölé hajtjuk, majd a hosszú oldalakat a töltelék fölött összenyomjuk. A zsemléket illesztéssel lefelé a tepsibe fektetjük.
A zsemléket sütőecset segítségével kétszer megkenjük vízzel, majd beborítjuk a sajtcsíkokkal és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?