Sütőtökös pizza
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
2 darab sütőpapír
Élesztős tésztához:
400 g tönkölybúzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 tasak Dr. Oetker szárított rozskovász
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
250 ml langyos víz
3 teáskanál tökmagolaj
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
Feltéthez:
400 g hokkaido sütőtök
1 közepes fej vöröshagyma
1 darab piros chilipaprika
50 g dió
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
só
frissen őrölt bors
100 g kockára vágott nyers sonka
apróra vágott rozmaring
100 g reszelt sajt, pl. Emmentáli sajt
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel és a rozskovásszal alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dagasszuk először röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztát kapunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Feltét:
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk karikákra, hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és a rostokat, és nagylyukú reszelő reszeljük le. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a chilipaprikát, és vágjuk finom csíkokra.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a hüvelyek feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. A diót vágjuk durvára. A crème vege-t ízesítsük sóval és borssal.
Formázás-feltétezés:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és mindegyik tésztát (Ø kb. 30 cm) kinyújtjuk. Minden tésztadarabot helyezzünk egy darab sütőpapírra.
A creme vega felével kenjük meg mindkét tésztát. Ezután a sütőtököt, a hagymát, a chilit, a diót, a sonkát, a rozmaringot és a sajtot osszuk el a pizzákon. Hagyjuk a pizzákat meleg helyen kb. 20-30 percig kelni.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. kb. 230 °C (előmelegítve)
Tegyük a pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire, majd a tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe sajt sütője tulajdonságait!
Húzzuk a pizzát egy deszkára, és ugyanígy süssük meg a második pizzát is.
A lisztet az élesztővel és a rozskovásszal alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dagasszuk először röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztát kapunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Feltét:
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk karikákra, hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és a rostokat, és nagylyukú reszelő reszeljük le. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a chilipaprikát, és vágjuk finom csíkokra.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a hüvelyek feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. A diót vágjuk durvára. A crème vege-t ízesítsük sóval és borssal.
Formázás-feltétezés:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és mindegyik tésztát (Ø kb. 30 cm) kinyújtjuk. Minden tésztadarabot helyezzünk egy darab sütőpapírra.
A creme vega felével kenjük meg mindkét tésztát. Ezután a sütőtököt, a hagymát, a chilit, a diót, a sonkát, a rozmaringot és a sajtot osszuk el a pizzákon. Hagyjuk a pizzákat meleg helyen kb. 20-30 percig kelni.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. kb. 230 °C (előmelegítve)
Tegyük a pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire, majd a tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe sajt sütője tulajdonságait!
Húzzuk a pizzát egy deszkára, és ugyanígy süssük meg a második pizzát is.
Tippek:
A tökmagolaj helyett olíva-, repce- vagy napraforgóolaj is használható a pizzához.
A dió helyett a fenyőmag is nagyon finom.
A dió helyett a fenyőmag is nagyon finom.
Kedvencnek jelölöm
Sütőtökös pizza
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
2 darab sütőpapír
Élesztős tésztához:
400 g tönkölybúzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
250 ml langyos víz
3 teáskanál tökmagolaj
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
Feltéthez:
400 g hokkaido sütőtök
1 közepes fej vöröshagyma
1 darab piros chilipaprika
50 g dió
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
só
frissen őrölt bors
100 g kockára vágott nyers sonka
apróra vágott rozmaring
100 g reszelt sajt, pl. Emmentáli sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel és a rozskovásszal alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dagasszuk először röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztát kapunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Feltét:
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk karikákra, hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és a rostokat, és nagylyukú reszelő reszeljük le. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a chilipaprikát, és vágjuk finom csíkokra.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a hüvelyek feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. A diót vágjuk durvára. A crème vege-t ízesítsük sóval és borssal.
Formázás-feltétezés:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és mindegyik tésztát (Ø kb. 30 cm) kinyújtjuk. Minden tésztadarabot helyezzünk egy darab sütőpapírra.
A creme vega felével kenjük meg mindkét tésztát. Ezután a sütőtököt, a hagymát, a chilit, a diót, a sonkát, a rozmaringot és a sajtot osszuk el a pizzákon. Hagyjuk a pizzákat meleg helyen kb. 20-30 percig kelni.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. kb. 230 °C (előmelegítve)
Tegyük a pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire, majd a tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe sajt sütője tulajdonságait!
Húzzuk a pizzát egy deszkára, és ugyanígy süssük meg a második pizzát is.
A lisztet az élesztővel és a rozskovásszal alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dagasszuk először röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztát kapunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Feltét:
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk karikákra, hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és a rostokat, és nagylyukú reszelő reszeljük le. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a chilipaprikát, és vágjuk finom csíkokra.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a hüvelyek feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. A diót vágjuk durvára. A crème vege-t ízesítsük sóval és borssal.
Formázás-feltétezés:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és mindegyik tésztát (Ø kb. 30 cm) kinyújtjuk. Minden tésztadarabot helyezzünk egy darab sütőpapírra.
A creme vega felével kenjük meg mindkét tésztát. Ezután a sütőtököt, a hagymát, a chilit, a diót, a sonkát, a rozmaringot és a sajtot osszuk el a pizzákon. Hagyjuk a pizzákat meleg helyen kb. 20-30 percig kelni.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. kb. 230 °C (előmelegítve)
Tegyük a pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire, majd a tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe sajt sütője tulajdonságait!
Húzzuk a pizzát egy deszkára, és ugyanígy süssük meg a második pizzát is.
Tippek:
A tökmagolaj helyett olíva-, repce- vagy napraforgóolaj is használható a pizzához.
A dió helyett a fenyőmag is nagyon finom.
A dió helyett a fenyőmag is nagyon finom.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?