Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös pizza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

2 darab sütőpapír

Élesztős tésztához:

400 g tönkölybúzaliszt
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
250 ml langyos víz
3 teáskanál tökmagolaj
1 evőkanál apróra vágott rozmaring

Feltéthez:

400 g hokkaido sütőtök
1 közepes fej vöröshagyma
1 darab piros chilipaprika
50 g dió
frissen őrölt bors
100 g kockára vágott nyers sonka
apróra vágott rozmaring
100 g reszelt sajt, pl. Emmentáli sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel és a rozskovásszal alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dagasszuk először röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztát kapunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Feltét:
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk karikákra, hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és a rostokat, és nagylyukú reszelő reszeljük le. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a chilipaprikát, és vágjuk finom csíkokra.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a hüvelyek feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. A diót vágjuk durvára. A crème vege-t ízesítsük sóval és borssal.

Formázás-feltétezés:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és mindegyik tésztát (Ø kb. 30 cm) kinyújtjuk. Minden tésztadarabot helyezzünk egy darab sütőpapírra.
A creme vega felével kenjük meg mindkét tésztát. Ezután a sütőtököt, a hagymát, a chilit, a diót, a sonkát, a rozmaringot és a sajtot osszuk el a pizzákon. Hagyjuk a pizzákat meleg helyen kb. 20-30 percig kelni.
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. kb. 230 °C (előmelegítve)

Tegyük a pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire, majd a tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelemebe sajt sütője tulajdonságait!

Húzzuk a pizzát egy deszkára, és ugyanígy süssük meg a második pizzát is.

Tippek:

A tökmagolaj helyett olíva-, repce- vagy napraforgóolaj is használható a pizzához.
A dió helyett a fenyőmag is nagyon finom.
Sütőtökös pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!