Sajtos puffancs
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejet egy kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal, a sóval és a borssal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymásután, egyesével, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. A sütőport és a reszelt sajtot csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott kanál segítségével (vagy olajba mártott kézzel) kisebb diónyi golyókat formázunk. A puffancsokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk.
Tipp:
Sajtos puffancs
Hozzávalók
kb. 22-25 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejet egy kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal, a sóval és a borssal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymásután, egyesével, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. A sütőport és a reszelt sajtot csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott kanál segítségével (vagy olajba mártott kézzel) kisebb diónyi golyókat formázunk. A puffancsokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?