
Réteges gyümölcsjoghurt




Hozzávalók
250 g mirelit erdeigyümölcs-keverék
½ kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
800 g zsírszegény natúr joghurt
4 evőkanál méz
Elkészítés
Elkészítés:
A gyümölcskeveréket felengedés nélkül egy lábasba szórjuk, hozzákeverjük a fahéjat, és aláöntünk kevés (2-3 evőkanál) vizet. Pár percet pároljuk, amíg a gyümölcsszemek kissé összeesnek. Közben a tortazselét 300 ml vízzel, a tasakon található utasítás szerint elkészítjük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a gyümölcsöt, majd néhányszor átkeverve megvárjuk, hogy kissé kihűljön. Ezután kb. 2/3-át elosztjuk 8 darab desszertes pohár aljában.
A joghurtot simára keverjük a folyékony mézzel, és a gyümölcsös rétegre kanalazzuk. A maradék gyümölcsöt elosztjuk a tetején, tálalásig hűtőbe tesszük.
A joghurtot simára keverjük a folyékony mézzel, és a gyümölcsös rétegre kanalazzuk. A maradék gyümölcsöt elosztjuk a tetején, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ha rétegezés közben túlságosan bezselésedik a lábasban a gyümölcs, tegyük vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, kevergetve melegítsük folyóssá.


Kedvencnek jelölöm

Réteges gyümölcsjoghurt
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
250 g mirelit erdeigyümölcs-keverék
½ kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
800 g zsírszegény natúr joghurt
4 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A gyümölcskeveréket felengedés nélkül egy lábasba szórjuk, hozzákeverjük a fahéjat, és aláöntünk kevés (2-3 evőkanál) vizet. Pár percet pároljuk, amíg a gyümölcsszemek kissé összeesnek. Közben a tortazselét 300 ml vízzel, a tasakon található utasítás szerint elkészítjük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a gyümölcsöt, majd néhányszor átkeverve megvárjuk, hogy kissé kihűljön. Ezután kb. 2/3-át elosztjuk 8 darab desszertes pohár aljában.
A joghurtot simára keverjük a folyékony mézzel, és a gyümölcsös rétegre kanalazzuk. A maradék gyümölcsöt elosztjuk a tetején, tálalásig hűtőbe tesszük.
A joghurtot simára keverjük a folyékony mézzel, és a gyümölcsös rétegre kanalazzuk. A maradék gyümölcsöt elosztjuk a tetején, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ha rétegezés közben túlságosan bezselésedik a lábasban a gyümölcs, tegyük vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, kevergetve melegítsük folyóssá.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?