Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Papagájmuffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Muffinformához 12-es:

12 muffinpapír (az alappor dobozában található)

Tésztához:

100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 darab tojás (M-es)
100 ml habtejszín
ételszínezékek: zöld, sárga, piros, kék

Krémhez:

100 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

kb. 200 g Haribo Tropifrutti gumicukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinpapírokat betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tésztához az alapport keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a tejszínt. Konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát negyedeljük, és a részeket külön-külön pirosra, sárgára, zöldre színezzük. Lila színárnyalathoz összekeverünk piros és kék ételszínezéket. A tésztát teáskanál segítségével adagokban elosztjuk a muffinfomában. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a bourbon vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. A krémsajtot kisebb adagokban a felvert tejszínhez keverjük. A krémet csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, és a muffinokra nyomjuk. A muffinokat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt gumicukrokkal díszítjük a muffinokat.

Tipp:

Krém nélkül a muffinokat előkészíthetjük és le is fagyaszthatjuk.
Tetszés szerint a csokilapokat is belekeverhetjük a még nyers tésztába.
Papagájmuffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!