Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Almás feltéthez:

750 g alma, pl. Elstar

Tésztához:

125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
kb. 2 evőkanál tej

Mogyorós feltéthez:

25 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 teáskanál tej
50 g pörkölt, apróra vágott mogyoró

Krémhez:

200 g tejföl
30 g cukor
200 ml hideg habtejszín

Szóráshoz:

őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki kapcsos tortaformát. Az almás feltéthez hámozzuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és hosszában többször vágjuk be. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára verjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. A tojásokat kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd 2 részletben, közepes fordulatszámon, a tejjel felváltva keverjük bele röviden. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük az almanegyedeket gyűrű alakban a tészta tetejére, majd tegyük a formát a sütő alsó részébe lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tegyük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.

Mogyorós szórat:
Olvasszuk fel a vajat, a cukrot és a tejet egy kis serpenyőben. Adjuk hozzá a mogyorót, és közepes lángon, kevergetve kb. 3 percig pirítsuk. Öntsük a keveréket egy sütőpapírra, terítsük szét egy kicsit, és hagyjuk kihűlni.

Krém:
Keverjük össze a tejfölt a cukorral és 1 tasak habfixálóval. A tejszínt 1 tasak habfixálóval verjük keményre, és óvatosan keverjük a tejfölbe. A krémet egyenletesen terítsük el a tortán, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Morzsoljuk össze a mogyorós szóratot. Tálalás előtt szórjuk meg a torta tetejét a mogyoródarával majd szórjuk meg fahéjjal.

Tipp:

A torta krém nélkül fagyasztható.
Őszi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!