Nacho saláta
Hozzávalók
Salátához:
Mártáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, és a darált húst először nagy, majd közepes lángon kb. 5 percig süssük. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, és további 3 percig pároljuk. Ízesítsük sóval, borssal, chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a babot és a csemegekukoricát.
Az avokádót felezzük el, távolítsuk el a magját, kanalazzuk ki a húsát, és vágjuk nagy kockákra. Mossuk meg és kockázzuk fel a paradicsomot. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra.
Terítsük ki a nachót a tepsiben. A reszelt cheddar felét terítsük a nachóra. Terítsük el rajta sz elkészített darált húst, és szórjuk meg a maradék cheddarral. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártás:
Keverjük össze a crème vega-t a sóval, a borssal és a citromlével.
Miután megsült, adjuk hozzá a kockára vágott avokádót, paradicsomot és újhagymakarikákat a sült nachókhoz, és szórjuk meg egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel. A nacho salátát a mártással együtt azonnal tálaljuk.
Tipp:
Nacho saláta
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Salátához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, és a darált húst először nagy, majd közepes lángon kb. 5 percig süssük. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, és további 3 percig pároljuk. Ízesítsük sóval, borssal, chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a babot és a csemegekukoricát.
Az avokádót felezzük el, távolítsuk el a magját, kanalazzuk ki a húsát, és vágjuk nagy kockákra. Mossuk meg és kockázzuk fel a paradicsomot. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra.
Terítsük ki a nachót a tepsiben. A reszelt cheddar felét terítsük a nachóra. Terítsük el rajta sz elkészített darált húst, és szórjuk meg a maradék cheddarral. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártás:
Keverjük össze a crème vega-t a sóval, a borssal és a citromlével.
Miután megsült, adjuk hozzá a kockára vágott avokádót, paradicsomot és újhagymakarikákat a sült nachókhoz, és szórjuk meg egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel. A nacho salátát a mártással együtt azonnal tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?