Nacho saláta
Hozzávalók
Salátához:
Mártáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, és a darált húst először nagy, majd közepes lángon kb. 5 percig süssük. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, és további 3 percig pároljuk. Ízesítsük sóval, borssal, chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a babot és a csemegekukoricát.
Az avokádót felezzük el, távolítsuk el a magját, kanalazzuk ki a húsát, és vágjuk nagy kockákra. Mossuk meg és kockázzuk fel a paradicsomot. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra.
Terítsük ki a nachót a tepsiben. A reszelt cheddar felét terítsük a nachóra. Terítsük el rajta sz elkészített darált húst, és szórjuk meg a maradék cheddarral. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártás:
Keverjük össze a crème vega-t a sóval, a borssal és a citromlével.
Miután megsült, adjuk hozzá a kockára vágott avokádót, paradicsomot és újhagymakarikákat a sült nachókhoz, és szórjuk meg egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel. A nacho salátát a mártással együtt azonnal tálaljuk.
Tipp:
Nacho saláta
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Salátához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, és a darált húst először nagy, majd közepes lángon kb. 5 percig süssük. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, és további 3 percig pároljuk. Ízesítsük sóval, borssal, chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a babot és a csemegekukoricát.
Az avokádót felezzük el, távolítsuk el a magját, kanalazzuk ki a húsát, és vágjuk nagy kockákra. Mossuk meg és kockázzuk fel a paradicsomot. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra.
Terítsük ki a nachót a tepsiben. A reszelt cheddar felét terítsük a nachóra. Terítsük el rajta sz elkészített darált húst, és szórjuk meg a maradék cheddarral. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártás:
Keverjük össze a crème vega-t a sóval, a borssal és a citromlével.
Miután megsült, adjuk hozzá a kockára vágott avokádót, paradicsomot és újhagymakarikákat a sült nachókhoz, és szórjuk meg egy kevés apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel. A nacho salátát a mártással együtt azonnal tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?