Morzsa sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Morzsolt tésztához:
Élesztős tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, amíg finom morzsát kapunk.
Élesztős tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 percig keverjük az egészet, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át még egyszer röviden a tésztát, formázzuk rúd formába, és sodorjuk ki olyan méretűre, mint a tepsi. A tésztát helyezzük az előkészített tepsibe és az elkészített morzsát egyenletesen eloszlassuk el a tetején, majd kb. 15 percig pihentessük.
Helyezzük a tepsit a sütő közepébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsa és a süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Morzsa sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Morzsolt tésztához:
Élesztős tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) addig keverjük, amíg finom morzsát kapunk.
Élesztős tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 percig keverjük az egészet, hogy sima tésztát kapjunk. Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át még egyszer röviden a tésztát, formázzuk rúd formába, és sodorjuk ki olyan méretűre, mint a tepsi. A tésztát helyezzük az előkészített tepsibe és az elkészített morzsát egyenletesen eloszlassuk el a tetején, majd kb. 15 percig pihentessük.
Helyezzük a tepsit a sütő közepébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsa és a süteményt hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?