Fonott tortácskák
Hozzávalók
A kelt tésztához:
175 ml tej
100 g margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (közepes méretű)
1 db tojásfehérje (közepes méretű)
1 csapott tk. só
Ezenkívül:
1 db tojássárgája (közepes méretű)
1 ek. tej
A krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
150 ml tej
150 g joghurt
A díszítéshez:
kb. 400 g szőlő (magnélküli)
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
2 ek. cukor
250 ml fehér szőlőlé
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas-tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. egy órát), amíg az szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 36 egyenlő részre osztjuk és minden darabból egy kb. 15 cm hosszú hengert sodrunk. Ezután 3-3 hengert összefonunk, majd a fonatot a két végénél összefogjuk és összenyomjuk. A fonatokat a sütőtepsibe helyezzük. A tojássárgát a tejjel felverjük, és a fonatokat megkenjük.
A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
Tipp:
A süteményt tejszínhabbal is kínálhatjuk, melyet Dr. Oetker Habproból is elkészíthetünk.
Kedvencnek jelölöm
Fonott tortácskák
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
175 ml tej
100 g margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (közepes méretű)
1 db tojásfehérje (közepes méretű)
1 csapott tk. só
Ezenkívül:
1 db tojássárgája (közepes méretű)
1 ek. tej
A díszítéshez:
kb. 400 g szőlő (magnélküli)
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
2 ek. cukor
250 ml fehér szőlőlé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas-tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. egy órát), amíg az szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 36 egyenlő részre osztjuk és minden darabból egy kb. 15 cm hosszú hengert sodrunk. Ezután 3-3 hengert összefonunk, majd a fonatot a két végénél összefogjuk és összenyomjuk. A fonatokat a sütőtepsibe helyezzük. A tojássárgát a tejjel felverjük, és a fonatokat megkenjük.
A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
Tipp:
A süteményt tejszínhabbal is kínálhatjuk, melyet Dr. Oetker Habproból is elkészíthetünk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?