Almás sajttorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 28 cm):
némi zsiradék
Morzsa tésztához:
350 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
Almatöltelékhez:
kb. 650 g alma
Töltelékhez:
750 g zsírszegény túró
300 ml habtejszín
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsa tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
A sajttortát akár egy nappal előbb elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Almás sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 28 cm):
némi zsiradék
Morzsa tésztához:
350 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
Almatöltelékhez:
kb. 650 g alma
Töltelékhez:
750 g zsírszegény túró
300 ml habtejszín
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Morzsa tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel(habverő) dolgozzuk morzsává. A morzsa kb. felét egy evőkanál segítségével nyomkodjuk a forma aljába, hogy sima alapot képezzen. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki az alapot a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni.
Hámozzuk meg az almát, negyedeljük és vágjuk apró darabokra.
Töltelék:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük simára konyhai robotgéppel (habverő). Fedjük be az alapot az almadarabok 2/3-ával. Öntsük rá a sajttortatölteléket. Először a maradék almadarabokat, majd a maradék morzsát egyenletesen terítsük a sajttortás keverékre. Tegyük vissza a formát a sütő alsó rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Helyezzük a sajttortát a sütőformával egy süteményrácsra. Kicsit lazítsuk meg a tortaforma peremét, de ne vegyük le, hagyjuk kihűlni a tortát.
Fogyasztás előtt vegyük ki az almás sajttortát a formából, és szórjuk meg porcukorral.
Tipp:
A sajttortát akár egy nappal előbb elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?