Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás karikás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 szelet

Hozzávalók

kb. 8-10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. 22 cm Ø):

sütőpapír

Tortaalaphoz:

200 g vaníliás karika
75 g vaj vagy margarin

Krémhez:

500 g mascarpone
120 g porcukor
400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 6-8 darab vaníliás karika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában, jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A mascarponét és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
3-4 vaníliás karikát durvára vágunk, és körben megszórjuk a kekszmorzsával a torta szélét, a többi vaníliás karikát a torta közepére helyezzük. Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.

Tipp:

A torta tetejére csorgathatunk karamellszószt, vagy tálalhatjuk savanykás gyümölcsöntettel, például ribizli- vagy áfonyaöntettel.
Vaníliás karikás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!