Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaôs tèszta:

12 dkg őrölt törökmogyoró
5 dkg datolya ( mag nèlkül)
4 dkg kókuszzsìr
2 ek juharszirup, vagy èdesìtő

Gesztenye krèm:

10 dkg főtt gesztenye
2 dkg kókuszzsìr
2 dkg kesudió
1-2 ek juharszirup, vagy èdesìtő

Dìszìtès:

Durvàra vàgott mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkèszìtès előző nap

A datolyàt 2 dl forró vizzel leöntjük ès egy èjszakàra àllni hagyjuk. A kesudiót 1 dl vìzben hagyjuk egy èjszakàn àt puhulni.
Màsnap a leszűrt datolyàt 1-2 ek vìzzel botmixerrel pürèsìtjük.
A kesudiót leszűrjük , 2-3 ek vizet hagyunk rajta ès botmixerrel pürèsìtjük, tejszìn àllagúnak kell lennie.

Kakaós tèszta

A kókuszzsìrt felolvasztjuk. A datolyapürèhez adunk minden hozzàvalót ès összekeverjük. Kókuszgolyó masszàjàhoz hasonló tèsztàt kèt fólia között 4 mm vastag tèglalap alakúra nyújtjuk.

Gesztenye krèm

A főtt gesztenyèt pürèsìtjük vagy ledaràljuk ès kikeverjük a többi hozzàvalóval. Izlès szerint èdesìtjük.
A kakaós tèsztàra kenjük.
Feltekerjük ( lassan mert a tèszta puha)tetejèt mogyoróval megszórjuk.
Hűtöben hagyjuk hülni 3-4 óràt. Szeletelès előtt 15 percre tegyük mèlyhűtőbe.
Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn Mogyorós gesztenyetekercs -vegàn

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!