Marcipános-aszalt szilvás bejgli
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából két cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat egyesével kb. 25x30 cm-es téglalapokká nyújtjuk. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
Töltelék:
A négy csomag marcipánt porcukorral beszórt felületen egyesével kb. 22x14 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. Az egyik darab kinyújtott tésztára helyezünk egymás mellé két darab kinyújtott marcipánt úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk, majd megszórjuk az aszalt szilva felével. A tészta szélét behajtjuk, majd a bejglit óvatosan feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a másik rudat is, a bejgliket a tepsibe helyezzük.
Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat, és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Marcipános-aszalt szilvás bejgli
Hozzávalók
2 rúd elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából két cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat egyesével kb. 25x30 cm-es téglalapokká nyújtjuk. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
Töltelék:
A négy csomag marcipánt porcukorral beszórt felületen egyesével kb. 22x14 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. Az egyik darab kinyújtott tésztára helyezünk egymás mellé két darab kinyújtott marcipánt úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk, majd megszórjuk az aszalt szilva felével. A tészta szélét behajtjuk, majd a bejglit óvatosan feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a másik rudat is, a bejgliket a tepsibe helyezzük.
Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat, és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?