Mézeskalács mousse
Hozzávalók
Mousse-hoz:
250 ml tej
100 g fehér csokoládé
50 g cukor
kb. ½-1 csapott teáskanál Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
3 darab Dr. Oetker Lapzselatin
200 ml hideg habtejszín
Díszítéshez:
kisebb mézeskalácsok
Dr. Oetker Dekor gyöngy arany
Elkészítés
Elkészítés:
Mousse:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét, a cukrot és ízlés szerint a mézes sütemény fűszerkeveréket. Lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük, és hagyjuk a csokoládét teljesen felolvadni. Amikor már egynemű, folyékony a massza, beletesszük a kicsavart zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Néhány mézeskalácsot összemorzsolunk, és ezzel a morzsával, egész mézeskalácsokkal, valamint a dekor cukorral díszítjük a mousse-okat.
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét, a cukrot és ízlés szerint a mézes sütemény fűszerkeveréket. Lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük, és hagyjuk a csokoládét teljesen felolvadni. Amikor már egynemű, folyékony a massza, beletesszük a kicsavart zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Néhány mézeskalácsot összemorzsolunk, és ezzel a morzsával, egész mézeskalácsokkal, valamint a dekor cukorral díszítjük a mousse-okat.
Tipp:
A 3 darab Dr. Oetker Lapzselatint kiválthatjuk 5 g Dr. Oetker Őrölt zselatinnal.
Kedvencnek jelölöm
Mézeskalács mousse
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Mousse-hoz:
250 ml tej
100 g fehér csokoládé
50 g cukor
kb. ½-1 csapott teáskanál Dr. Oetker Mézes sütemény fűszerkeverék
3 darab Dr. Oetker Lapzselatin
200 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mousse:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét, a cukrot és ízlés szerint a mézes sütemény fűszerkeveréket. Lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük, és hagyjuk a csokoládét teljesen felolvadni. Amikor már egynemű, folyékony a massza, beletesszük a kicsavart zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Néhány mézeskalácsot összemorzsolunk, és ezzel a morzsával, egész mézeskalácsokkal, valamint a dekor cukorral díszítjük a mousse-okat.
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét, a cukrot és ízlés szerint a mézes sütemény fűszerkeveréket. Lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük, és hagyjuk a csokoládét teljesen felolvadni. Amikor már egynemű, folyékony a massza, beletesszük a kicsavart zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Néhány mézeskalácsot összemorzsolunk, és ezzel a morzsával, egész mézeskalácsokkal, valamint a dekor cukorral díszítjük a mousse-okat.
Tipp:
A 3 darab Dr. Oetker Lapzselatint kiválthatjuk 5 g Dr. Oetker Őrölt zselatinnal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?