Mandarinos túrótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a közepes fokozaton, míg összeáll a tészta. A tészta ¾ részét egyenletesen osszuk el tortaforma alján, majd villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük köré a tortaforma peremét. A sütő alsó részében lévő rácsra helyezzük a formát és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni az alapot. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset. Helyezzük a tekercset peremként a tészta aljára, és nyomjuk a forma oldalhoz úgy, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Töltelék:
A mandarinokat szűrőben jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre kb. 20 mandarint a díszítéshez. A többi hozzávalót a mandarinok nélkül tegyük egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. A keverék kb. 1/3-át egyenletesen oszlassuk el az elősütött alapon. A tetejére szórjuk a mandarinokat. Óvatosan kenjük rá a maradék keveréket, és simítsuk el. Helyezzük a maradék mandarin-narancsdarabokat koszorú alakban a felületre, majd tegyük a formát vissza a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig, a sütő ajtaját kissé hagyjuk nyitva. Lazítsuk meg a tortát a széleinél, de hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Tipp:
Mandarinos túrótorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a közepes fokozaton, míg összeáll a tészta. A tészta ¾ részét egyenletesen osszuk el tortaforma alján, majd villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük köré a tortaforma peremét. A sütő alsó részében lévő rácsra helyezzük a formát és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni az alapot. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset. Helyezzük a tekercset peremként a tészta aljára, és nyomjuk a forma oldalhoz úgy, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Töltelék:
A mandarinokat szűrőben jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre kb. 20 mandarint a díszítéshez. A többi hozzávalót a mandarinok nélkül tegyük egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. A keverék kb. 1/3-át egyenletesen oszlassuk el az elősütött alapon. A tetejére szórjuk a mandarinokat. Óvatosan kenjük rá a maradék keveréket, és simítsuk el. Helyezzük a maradék mandarin-narancsdarabokat koszorú alakban a felületre, majd tegyük a formát vissza a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig, a sütő ajtaját kissé hagyjuk nyitva. Lazítsuk meg a tortát a széleinél, de hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?