Kókuszgolyós-epres torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Piskóta tésztához:
4 db tojás (M-es)
4 teáskanál forró víz
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
kb. 300 g eper
150 g kókuszgolyó pl. Raffaello®
300 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g félzsíros tehéntúró
25 g kókuszreszelék
Díszítéshez:
kb. 200 g eper
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g kókuszreszelék
némi mentalevél
Elkészítés
Előkészítés:
Rögzítsük a sütőpapírt a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.
Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.
Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.
Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.
Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.
Tippek:
Az évszaktól függően a torta friss málnával is elkészíthető.
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Kókuszgolyós-epres torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Piskóta tésztához:
4 db tojás (M-es)
4 teáskanál forró víz
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
kb. 300 g eper
150 g kókuszgolyó pl. Raffaello®
300 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 g félzsíros tehéntúró
25 g kókuszreszelék
Díszítéshez:
kb. 200 g eper
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g kókuszreszelék
némi mentalevél
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Rögzítsük a sütőpapírt a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.
Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.
Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.
Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.
Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.
Tippek:
Az évszaktól függően a torta friss málnával is elkészíthető.
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?