Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörösboros meggytorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

180 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
80 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

350 g magozott meggybefőtt (lecsepegtetve)
200 g cukor
750 ml vörösbor pl., Cabernet

Díszítéshez:

500 ml hideg habtejszín
1 teáskanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kissé zsiradékkal kenjük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg tésztát nem kapunk. A tészta 2/3-át terítsük ki a tortaforma aljára, és villával többször szurkáljuk meg. A maradék tésztából formázzunk tekercset, és tegyük a forma oldalához peremként, és nyomjuk az oldalához, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.

Töltelék:
A meggyet jól csepegtessük le. Készítsük el a pudingport a csomagoláson található utasítás szerint, de tej helyett csak cukorral és vörösborral. Keverjük hozzá a meggyet és terítsük a tésztaalapra. A formát tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tortát.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt egy éjszakán át hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.

Díszítés:
Vegyük ki a tortát a formából. A tejszínt a cukorral és a tejszínhabfixálóval verjük keményre, majd tegyük egy díszítőfejjel ellátott habzsákba. Nyomjunk tetszőleges halmokat a tortára. Tálalás előtt szórjuk meg fahéjjal.
Vörösboros meggytorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!