Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós, tejkrémes ostyás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tortaalaphoz:

8 db mogyorós, tejkrémes ostya, pl., Knoppers®

Krémhez:

200 g cukrozott sűrített tej
700 ml hideg habtejszín

Ganache-hoz:

200 ml habtejszín

Díszítéshez:

3 db mogyorós, tejkrémes ostya, pl. Knoppers®

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyünk egy sütőpapírt a formába és helyezzük rá a forma peremét.

Tortaalap:
Tegyük az ostyát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le, és sodrófával jól törjük össze. A finom morzsát tegyük egy tapadásmentes serpenyőbe, és keverés közben melegítsük fel, hogy a csokoládé megolvadjon. Öntsük a olvasztott krémes ostyát a forma aljára és egy evőkanál hátuljával egyenletesen nyomkodjuk le, hogy sima alapot képezzen. A kekszes alapot felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Krém:
Áztassuk a lapzselatint 5 percre hideg vízbe (a zselatinlapokat egyesével adjuk hozzá). Öntsük a sűrített tejet egy kis lábosba, és lassan melegítsük fel. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat és keverés közben oldjuk fel a sűrített tejben. Vigyázat: A sűrített tejnek nem szabad felforrnia! Hagyjuk a zselatin és a tej keverékét kissé kihűlni, amíg kissé megkocsonyásodik.

Verjük keményre a habtejszínt. Keverjünk össze 3-4 evőkanálnyi tejszínhabot a zselatin-tej keverékkel. Ezután a zselatinos-tejes keveréket öntsük a tejszínhabhoz, és óvatosan keverjük simára. Öntsük a tejes-tejszínes keveréket az ostyás alapra, és simítsuk el. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Ganache:
Forraljuk fel a habtejszínt, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Öntsük a ganache-t egy keverőtálba és tegyük a hűtőbe, hagyjuk kihűlni, amíg besűrűsödik, de még mindig önthető.

Kenjük a ganache-t a tortára. Vágjuk a 3 darab ostyát kis kockákra, és díszítsük velük a tortát. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

A sütőpapírt egy tortaemelő segítségével távolítsuk el a kekszes alapról. Lazítsuk meg és távolítsuk el a szélét egy konyhakéssel.
Mogyorós, tejkrémes ostyás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!