Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós, tejkrémes ostyás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tortaalaphoz:

8 db mogyorós, tejkrémes ostya, pl., Knoppers®

Krémhez:

200 g cukrozott sűrített tej
700 ml hideg habtejszín

Ganache-hoz:

200 ml habtejszín

Díszítéshez:

3 db mogyorós, tejkrémes ostya, pl. Knoppers®

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyünk egy sütőpapírt a formába és helyezzük rá a forma peremét.

Tortaalap:
Tegyük az ostyát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le, és sodrófával jól törjük össze. A finom morzsát tegyük egy tapadásmentes serpenyőbe, és keverés közben melegítsük fel, hogy a csokoládé megolvadjon. Öntsük a olvasztott krémes ostyát a forma aljára és egy evőkanál hátuljával egyenletesen nyomkodjuk le, hogy sima alapot képezzen. A kekszes alapot felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Krém:
Áztassuk a lapzselatint 5 percre hideg vízbe (a zselatinlapokat egyesével adjuk hozzá). Öntsük a sűrített tejet egy kis lábosba, és lassan melegítsük fel. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat és keverés közben oldjuk fel a sűrített tejben. Vigyázat: A sűrített tejnek nem szabad felforrnia! Hagyjuk a zselatin és a tej keverékét kissé kihűlni, amíg kissé megkocsonyásodik.

Verjük keményre a habtejszínt. Keverjünk össze 3-4 evőkanálnyi tejszínhabot a zselatin-tej keverékkel. Ezután a zselatinos-tejes keveréket öntsük a tejszínhabhoz, és óvatosan keverjük simára. Öntsük a tejes-tejszínes keveréket az ostyás alapra, és simítsuk el. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Ganache:
Forraljuk fel a habtejszínt, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Öntsük a ganache-t egy keverőtálba és tegyük a hűtőbe, hagyjuk kihűlni, amíg besűrűsödik, de még mindig önthető.

Kenjük a ganache-t a tortára. Vágjuk a 3 darab ostyát kis kockákra, és díszítsük velük a tortát. Tegyük a tortát legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

A sütőpapírt egy tortaemelő segítségével távolítsuk el a kekszes alapról. Lazítsuk meg és távolítsuk el a szélét egy konyhakéssel.
Mogyorós, tejkrémes ostyás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!