
Mandarinos sütemény tejföllel



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
175 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
100 ml narancs üdítő, pl. Fanta®
Mandarinos krémhez:
350 g mandarin (lecsepegtetve)
500 ml hideg habtejszín
4 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g tejföl 20 %-os
Szóráshoz:
némi fahéjas-cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 1 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tepsire és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Mandarinos krém:
A mandarinokat egy szitán jól csepegtessük le. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval a csomagoláson található utasítás szerint verjük kemény habbá. Keverjük össze a tejfölt a lecsepegtetett mandarinokkal, majd forgassuk bele a tejszínt. A krémet egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd tegyük a süteményt a hűtőszekrénybe, legalább 1 órára.
Szórás:
Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét fahéjas cukorral.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 1 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tepsire és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Mandarinos krém:
A mandarinokat egy szitán jól csepegtessük le. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval a csomagoláson található utasítás szerint verjük kemény habbá. Keverjük össze a tejfölt a lecsepegtetett mandarinokkal, majd forgassuk bele a tejszínt. A krémet egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd tegyük a süteményt a hűtőszekrénybe, legalább 1 órára.
Szórás:
Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét fahéjas cukorral.

Kedvencnek jelölöm

Mandarinos sütemény tejföllel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
175 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
100 ml narancs üdítő, pl. Fanta®
Mandarinos krémhez:
350 g mandarin (lecsepegtetve)
500 ml hideg habtejszín
4 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g tejföl 20 %-os
Szóráshoz:
némi fahéjas-cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 1 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tepsire és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Mandarinos krém:
A mandarinokat egy szitán jól csepegtessük le. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval a csomagoláson található utasítás szerint verjük kemény habbá. Keverjük össze a tejfölt a lecsepegtetett mandarinokkal, majd forgassuk bele a tejszínt. A krémet egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd tegyük a süteményt a hűtőszekrénybe, legalább 1 órára.
Szórás:
Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét fahéjas cukorral.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 1 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a tepsire és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
Mandarinos krém:
A mandarinokat egy szitán jól csepegtessük le. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval a csomagoláson található utasítás szerint verjük kemény habbá. Keverjük össze a tejfölt a lecsepegtetett mandarinokkal, majd forgassuk bele a tejszínt. A krémet egyenletesen terítsük el a tészta tetején, majd tegyük a süteményt a hűtőszekrénybe, legalább 1 órára.
Szórás:
Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét fahéjas cukorral.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?