Mályvacukor bárányok
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
2-2 egyforma méretű muffin papírt egymásba teszünk, majd belerakjuk a tepsibe. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1-1 púpos evőkanál tésztát a nagy és 1-1 púpos teáskanál tésztát a kicsi muffin papírba teszünk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A muffinokat kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Marcipánfejecske formázása:
A marcipánmasszát porcukorral összegyúrjuk, és hengerré formázzuk, a felét elharmadoljuk, a másik felét pedig negyedeljük. Ebből ¼ részt félreteszünk a hajnak. A maradék 6 darabból egyenként 3-3 borsószem nagyságú golyót leveszünk, és 3 hosszúkás cseppet (2 fül és 1 farkinca) formázunk belőle. A nagy marcipándarabokat fejekké formázzuk, és egy kicsit ellapítjuk. A füleket világos dekor tollal a fejekhez rögzítjük. A szemeknek és orrlyukaknak hurkapálcikával kis mélyedéseket szúrunk a marcipánba. A szájakat óvatosan teáskanállal alakítjuk ki. Világos és sötét dekor tollal megrajzoljuk a szemeket.
A maradék marcipánból kisebb darabokat leveszünk, majd vékony rudakká sodorjuk, és óvatosan kis csigákká feltekerjük, majd dekor tollal a fejekhez rögzítjük. Formázhatunk kis hengereket is, amiket a Mályvacukor bárányok nyakaként a fejekhez rögzítünk.
Krém:
A krémhez a vajat vagy margarint a porcukorral (habverő) összekeverjük. A krémet gömb alakban a muffinokon elkenjük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt mini pillecukorral, a marcipánfejekkel és a farkincákkal díszítjük a muffin süteményt, a fotón látható módon.
Tipp:
A sütemény nemcsak ünnepekkor, de uzsonnára is kínálható.
Mályvacukor bárányok
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
2-2 egyforma méretű muffin papírt egymásba teszünk, majd belerakjuk a tepsibe. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1-1 púpos evőkanál tésztát a nagy és 1-1 púpos teáskanál tésztát a kicsi muffin papírba teszünk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A muffinokat kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Marcipánfejecske formázása:
A marcipánmasszát porcukorral összegyúrjuk, és hengerré formázzuk, a felét elharmadoljuk, a másik felét pedig negyedeljük. Ebből ¼ részt félreteszünk a hajnak. A maradék 6 darabból egyenként 3-3 borsószem nagyságú golyót leveszünk, és 3 hosszúkás cseppet (2 fül és 1 farkinca) formázunk belőle. A nagy marcipándarabokat fejekké formázzuk, és egy kicsit ellapítjuk. A füleket világos dekor tollal a fejekhez rögzítjük. A szemeknek és orrlyukaknak hurkapálcikával kis mélyedéseket szúrunk a marcipánba. A szájakat óvatosan teáskanállal alakítjuk ki. Világos és sötét dekor tollal megrajzoljuk a szemeket.
A maradék marcipánból kisebb darabokat leveszünk, majd vékony rudakká sodorjuk, és óvatosan kis csigákká feltekerjük, majd dekor tollal a fejekhez rögzítjük. Formázhatunk kis hengereket is, amiket a Mályvacukor bárányok nyakaként a fejekhez rögzítünk.
Krém:
A krémhez a vajat vagy margarint a porcukorral (habverő) összekeverjük. A krémet gömb alakban a muffinokon elkenjük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt mini pillecukorral, a marcipánfejekkel és a farkincákkal díszítjük a muffin süteményt, a fotón látható módon.
Tipp:
A sütemény nemcsak ünnepekkor, de uzsonnára is kínálható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?