Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mályvacukor bárányok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

6 muffin papír (5 cm Ø)
6 muffin papír (3 cm Ø)

Tésztához:

60 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
1 evőkanál tej
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

kb. 2 evőkanál porcukor
Mini mályvacukor

Krémhez:

90 g lágy vaj vagy margarin
30 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mályvacukor bárányok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
2-2 egyforma méretű muffin papírt egymásba teszünk, majd belerakjuk a tepsibe. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1-1 púpos evőkanál tésztát a nagy és 1-1 púpos teáskanál tésztát a kicsi muffin papírba teszünk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A muffinokat kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Marcipánfejecske formázása:
A marcipánmasszát porcukorral összegyúrjuk, és hengerré formázzuk, a felét elharmadoljuk, a másik felét pedig negyedeljük. Ebből ¼ részt félreteszünk a hajnak. A maradék 6 darabból egyenként 3-3 borsószem nagyságú golyót leveszünk, és 3 hosszúkás cseppet (2 fül és 1 farkinca) formázunk belőle. A nagy marcipándarabokat fejekké formázzuk, és egy kicsit ellapítjuk. A füleket világos dekor tollal a fejekhez rögzítjük. A szemeknek és orrlyukaknak hurkapálcikával kis mélyedéseket szúrunk a marcipánba. A szájakat óvatosan teáskanállal alakítjuk ki. Világos és sötét dekor tollal megrajzoljuk a szemeket.
A maradék marcipánból kisebb darabokat leveszünk, majd vékony rudakká sodorjuk, és óvatosan kis csigákká feltekerjük, majd dekor tollal a fejekhez rögzítjük. Formázhatunk kis hengereket is, amiket a Mályvacukor bárányok nyakaként a fejekhez rögzítünk.

Krém:
A krémhez a vajat vagy margarint a porcukorral (habverő) összekeverjük. A krémet gömb alakban a muffinokon elkenjük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt mini pillecukorral, a marcipánfejekkel és a farkincákkal díszítjük a muffin süteményt, a fotón látható módon.

Tipp:

A Mályvacukor bárányok haját elkészíthetjük úgy is, hogy a marcipánt fokhagymanyomón keresztül átnyomjuk.
A sütemény nemcsak ünnepekkor, de uzsonnára is kínálható.
A Mályvacukor bárányok kifejezetten húsvéti, gyerekek számár akészíthető sütemény különlegesség.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!