Citromos húsvéti koszorúk
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a pudingporral és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton röviden sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, különben ragadni fog!) A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk.
Töltelék:
Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és oválisra (kb. 25 x 8 cm) nyújtjuk. Mindegyikre jó 1 teáskanál lemon curdot kenünk, a tésztadarabokat hosszában kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk úgy, hogy sem fent, sem pedig lent ne legyen szétvágva (1. kép). A tésztacsíkokat átlósan feltekerjük (1. kép), csigává hajlítjuk (1. kép), a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével, és vékonyan megkenjük vele a koszorúkat. Megszórjuk pisztáciával, és a mázat hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Citromos húsvéti koszorúk
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a pudingporral és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton röviden sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, különben ragadni fog!) A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk.
Töltelék:
Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és oválisra (kb. 25 x 8 cm) nyújtjuk. Mindegyikre jó 1 teáskanál lemon curdot kenünk, a tésztadarabokat hosszában kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk úgy, hogy sem fent, sem pedig lent ne legyen szétvágva (1. kép). A tésztacsíkokat átlósan feltekerjük (1. kép), csigává hajlítjuk (1. kép), a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével, és vékonyan megkenjük vele a koszorúkat. Megszórjuk pisztáciával, és a mázat hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?