Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin

Mákos töltelékhez:

200 g tejföl
2 darab tojás (M-es)
150 g őrölt mák
100 g porcukor

Mázhoz:

2 darab tojásfehérje (M-es)
2 darab tojássárgája (M-es)
200 g tejföl
2 teáskanál cukor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsírozzuk ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy tésztát kapjunk. A tészta felét nyújtsuk ki a forma aljára. A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset, tegyük az aljára peremként, és nyomjuk a forma oldalához, hogy kb. 4 cm magas peremet képezzen.

Mákos töltelék:
Keverjük simára a tejfölt, a tojásokat, a mákot, a porcukrot és a pudingport egy kézi habverővel, öntsük a tésztára, és egyenletesen kenjük el.

Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tejfölös máz:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. Keverjük össze a tojássárgáját, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.

Vegyük ki a formát a sütőből, és egyenletesen kenjük meg a tejfölös mázzal az elősütött mákos tortát.

Tegyük vissza a formát a sütőbe és süssük tovább a tortát.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Hagyjuk a tortát kb. 15 percig hűlni a tortaformában egy süteményrácson. Ezután óvatosan lazítsuk meg a torta szélét, és távolítsuk el a tortaforma peremét. Hagyjuk a tortát a süteményrácson teljesen kihűlni.

Kihűlés után vegyük le a forma alját és helyezzük a tortát egy tortatálra, majd tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a torta tetejét.

Tipp:

Ha a tészta alap túl lágy, ha margarint használunk, egyszerűen gyúrjunk bele még egy kis lisztet.
Mákos sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!