
Mákos fonat



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hengerré formázzuk.
Töltelék:
A hozzávalókat tálba öntjük, és jól összekeverjük. A tésztát téglalappá (kb. 40 x 35 cm) nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel hosszában egyszer teljesen átvágjuk (1. kép), odafigyelve arra, hogy a hengert pont a közepén vágjuk el.
Mindkét tésztacsíkot a vágott oldalával felfelé egymás köré csavarjuk (2. kép), a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tojássárgáját tejjel felverjük, és megkenjük vele a fonatot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Szórás:
A mákos copfot megszórjuk kevés porcukorral.
Tippek:
A mákos copf fagyasztható.




Mákos fonat
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hengerré formázzuk.
Töltelék:
A hozzávalókat tálba öntjük, és jól összekeverjük. A tésztát téglalappá (kb. 40 x 35 cm) nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel hosszában egyszer teljesen átvágjuk (1. kép), odafigyelve arra, hogy a hengert pont a közepén vágjuk el.
Mindkét tésztacsíkot a vágott oldalával felfelé egymás köré csavarjuk (2. kép), a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tojássárgáját tejjel felverjük, és megkenjük vele a fonatot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Szórás:
A mákos copfot megszórjuk kevés porcukorral.
Tippek:
A mákos copf fagyasztható.



Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?