Magyaros tepsis pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Pizzaszószhoz:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rákanalazzuk a passatát, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk, a tésztát kitekerjük és a tepsibe helyezzük. A tésztát (körben a széleit üresen hagyva) megkenjük a pizzaszósszal, elosztjuk rajta a szeletelt kolbászt, a hagyma- és paprikakarikákat, majd egyenletesen rátépkedjük a mozzarella sajtot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült pizzát bazsalikomlevelekkel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Tipp:
Magyaros tepsis pizza
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Pizzaszószhoz:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rákanalazzuk a passatát, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk, a tésztát kitekerjük és a tepsibe helyezzük. A tésztát (körben a széleit üresen hagyva) megkenjük a pizzaszósszal, elosztjuk rajta a szeletelt kolbászt, a hagyma- és paprikakarikákat, majd egyenletesen rátépkedjük a mozzarella sajtot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült pizzát bazsalikomlevelekkel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?