Fahéjas sárgabaracklekvár
Hozzávalók
1000 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot megtisztítjuk, kimagozzuk és szükség szerint darabokra vágjuk, 1000 g-ot kimérünk, majd az egészet pépesítjük.
Elkészítés:
Az előkészített gyümölcsöt, a befőzőcukrot és a fahéjat egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett magas fokozaton felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Sárgabarackdzsem készítéséhez a megmosott, kimagozott gyümölcs felét vágjuk apró darabokra, a többit pedig pépesítsük!
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas sárgabaracklekvár
Hozzávalók
kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot megtisztítjuk, kimagozzuk és szükség szerint darabokra vágjuk, 1000 g-ot kimérünk, majd az egészet pépesítjük.
Elkészítés:
Az előkészített gyümölcsöt, a befőzőcukrot és a fahéjat egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett magas fokozaton felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Sárgabarackdzsem készítéséhez a megmosott, kimagozott gyümölcs felét vágjuk apró darabokra, a többit pedig pépesítsük!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?