Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszpuding mangópürével

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

400 ml kókusztej
200 ml tej
40 g cukor

Szóráshoz:

1 teáskanál cukor
2 púpozott evőkanál kókuszreszelék

Mangópüréhez:

1 mangó (érett)

Díszítéshez:

csokoládészívek
dekorvirágok

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de 400 ml kókusztejjel, 200 ml tejjel és cukorral elkészítjük, majd desszertpoharakba töltjük. A puding tetejére azonnal frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
A cukrot és a kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben közepes hőfokon barnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.

Mangópüré:
A mangót meghámozzuk, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, és keverőpohárban pürésítjük. A mangópürét elosztjuk a pudingon, megszórjuk kókuszreszelékkel, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A desszertet tálalás előtt a csokoládészívekkel és a dekorvirágokkal díszítjük.

Tipp:

Friss mangó helyett használhatunk fagyasztott mangót is, amit pépesítés előtt kiolvasztunk.
A Kókuszpuding mangópürével gazdagított pudingos pohárkrém desszert,

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!