Kókuszpuding mangópürével
Hozzávalók
Pudinghoz:
Szóráshoz:
Mangópüréhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de 400 ml kókusztejjel, 200 ml tejjel és cukorral elkészítjük, majd desszertpoharakba töltjük. A puding tetejére azonnal frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
A cukrot és a kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben közepes hőfokon barnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.
Mangópüré:
A mangót meghámozzuk, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, és keverőpohárban pürésítjük. A mangópürét elosztjuk a pudingon, megszórjuk kókuszreszelékkel, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet tálalás előtt a csokoládészívekkel és a dekorvirágokkal díszítjük.
Tipp:
Kókuszpuding mangópürével
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Szóráshoz:
Mangópüréhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de 400 ml kókusztejjel, 200 ml tejjel és cukorral elkészítjük, majd desszertpoharakba töltjük. A puding tetejére azonnal frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
A cukrot és a kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben közepes hőfokon barnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.
Mangópüré:
A mangót meghámozzuk, a gyümölcs húsát levágjuk a magjáról, és keverőpohárban pürésítjük. A mangópürét elosztjuk a pudingon, megszórjuk kókuszreszelékkel, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet tálalás előtt a csokoládészívekkel és a dekorvirágokkal díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?