Focaccia
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. A tésztát a tepsiben belisztezett kézzel ellapítjuk, ez lesz a focaccia alja.
Tetejére:
A fokhagyma héját lehúzzuk, és összezúzzuk. Az olívaolajat és a fokhagymát összekeverjük, és a tésztára kenjük. Az olajbogyókat egyenletesen elosztva lazán belenyomjuk a tésztába. Egyenletesen rászórjuk az oregánót és a tengeri sót, majd rozmaringágakat fektetünk rá. A tésztát még egyszer kb. 40-45 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a focaccia-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A focacciát sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni, és melegen tálaljuk.
Tipp:
Focaccia
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. A tésztát a tepsiben belisztezett kézzel ellapítjuk, ez lesz a focaccia alja.
Tetejére:
A fokhagyma héját lehúzzuk, és összezúzzuk. Az olívaolajat és a fokhagymát összekeverjük, és a tésztára kenjük. Az olajbogyókat egyenletesen elosztva lazán belenyomjuk a tésztába. Egyenletesen rászórjuk az oregánót és a tengeri sót, majd rozmaringágakat fektetünk rá. A tésztát még egyszer kb. 40-45 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a focaccia-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A focacciát sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni, és melegen tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?